Σούπερ κολπάκι για να λάμψουν οι κατσαρόλες, τα τηγάνια και τα ταψιά μας με ένα απλό, φυσικό και οικονομικό υλικό!

 


Σε ποιον αρέσει να τρίβει τηγάνια ή ταψιά με καμένα λίπη; Σε κανέναν απολύτως!

Ακόμα περισσότερο σε μια εργαζόμενη νοικοκυρά…

Θα σας πω αμέσως πως καθαρίζω όλα τα σκεύη με καμένα λίπη, εύκολα, γρήγορα, οικονομικά  και κυρίως με ελάχιστο τρίψιμο!

Το φυσικό υλικό της κουζίνας μας, που μας βοηθάει να γλυτώσουμε από τα καμένα λύπη και από το τρίψιμο είναι...η αμμωνία!!! 

Πάμε να δούμε πως!


Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 μεγάλη λεκάνη ή κατσαρόλα

  • 1-2 φακελάκια αμμωνία

  • Σύρμα (προτιμώ αυτό με το χερούλι)


Τι κάνουμε:

  • Ανοίγουμε καλά τα παράθυρα ή βγαίνουμε στον κήπο ή τη βεράντα.

  • Γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ζεστό νερό τη λεκάνη ή την κατσαρόλα μας.

  • Προσθέτουμε 1 ή 2 φακελάκια αμμωνία, ανάλογα πόσο επίμονα είναι τα καμένα λίπη στα σκεύη μας.

  • Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το νερό για να διαλυθεί η αμμωνία.

  • Βάζουμε το σκεύος που θέλουμε να καθαρίσουμε και φροντίζουμε να είναι όλο βουτηγμένο μέσα στο νερό, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό.

  • Το αφήνουμε να μουλιάσει 1-2 ώρες ή και παραπάνω...δεν πειράζει!

  • Βγάζουμε από τη λεκάνη το σκεύος με τα καμένα λίπη, το μεταφέρουμε μέσα στον νεροχύτη μας, το ξεβγάζουμε και το καθαρίζουμε πανεύκολα με το σύρμα και το υγρό πιάτων που έχουμε.

  • Ξεβγάζουμε πολύ καλά.


Tips

  • Εκτός από τα καμένα λίπη εξαφανίζονται, η αμμωνία εξαφανίζει και όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές!

  • Το μόνο ενοχλητικό στην αμμωνία είναι η μυρωδιά της, γι’ αυτό πρέπει πάντα να έχουμε ανοιχτά παράθυρα ή να είμαστε σε εξωτερικό χώρο. Αν παρόλα αυτά μας ενοχλεί ακόμα η μυρωδιά της αμμωνίας μπορούμε να φορέσουμε μία χειρουργική μάσκα.

  • Δεν αναμιγνύουμε την αμμωνία με άλλα υλικά ή απορρυπαντικά, κυρίως με χλωρίνη.

  • Να φυλάσσετε πάντα την αμμωνία μακριά από παιδιά.

Σχόλια