Ανοιξιάτικη σάλτσα άνηθου

 


Υλικά

  • 2 ματσάκια άνηθου
  • 1 λεμόνι (ξύσμα & χυμό)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 200 ml καλαμποκέλαιο
  • αλάτι 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τον άνηθο και κρατάμε μόνο τα φυλλαράκια και τα τρυφερά κλαδάκια.

Βάζουμε τα φύλλα του άνηθου στο μπλέντερ, προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το σκόρδο, το αλάτι και το λάδι.

Χτυπάμε το μίγμα στο μπλέντερ, μέχρι να έχουμε μία ομοιογενή σάλτσα.

Ανάλογα τα γούστα μας, μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο χυμό λεμονιού, σκόρδο ή αλάτι.

Σχόλια