Η ελληνική εκδοχή της πίτσας!
Εύκολη, νόστιμη, οικονομική και vegan!
Για όλες τις ώρες της ημέρας και ιδανική επιλογή για την παραλία!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι μαγιά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 ποτήρι χλιαρό νερό
- 1 πρέζα ρίγανη ξερή
- 3-4 ώριμες ντομάτες (ανάλογα το μέγεθος)
- 4-5 μικρά κρεμμύδια
- ½ ποτήρι ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. πελτέ
- αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Προαιρετικά
- Ελιές
- Κάπαρη
- Φέτα
- Αντζούγιες
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μικρό μπολ με το χλιαρό νερό διαλύουμε τη
μαγιά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε 1 κ.σ. από το αλεύρι μας και αφήνουμε 10΄ να
φουσκώσει το μίγμα της μαγιάς.
- Σε μεγάλο μπολ προσθέτουμε κοσκινισμένο το
αλεύρι, στο κέντρο του μπολ κάνουμε μία λακκούβα και προσθέτουμε φουσκωμένο
μείγμα της μαγιάς και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.
- Προσθέτουμε το
ελαιόλαδο, αν χρειαστεί επιπλέον χλιαρό νερό, το αλάτι και ζυμώνουμε καλά,
μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στο χέρια μας.
- Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει και ετοιμάζουμε
τα λαχανικά μας.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες τα
κρεμμύδια, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν τα υγρά
τους.
- Πλένουμε τις ντομάτες, βγάζουμε τα σπόρια και τις
κόβουμε σε λεπτές φέτες. Βάζουμε και τις σε σουρωτήρια να στραγγίσουν.
- Όταν το ζυμάρι μας φουσκώσει, σε αλευρωμένη
επιφάνεια το ανοίγουμε σε ένα χοντρό φύλλο και το στρώνουμε σε καλά λαδωμένο
ταψί.
- Αλείφουμε το ζυμάρι με τον πελτέ και προσθέτουμε
από πάνω τα κρεμμύδια και από πάνω ομοιόμορφα τις ντομάτες.
- Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με ρίγανη και
προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
-Ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 1 ώρα
περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας.
- Βγάζουμε τη λαδένια από τον φούρνο, την αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και μετά τη σερβίρουμε.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου